Meer sales is een keuze ! maak een afspraak: 085 - 87 69 656

Is Google Adwords nog wel rendabel?

portfolio_16

Wij komen nog uit de tijd dat Google adwords betaalbaar was. Dat het zin had, dat de kosten opwogen tegen de baten.

Waar we vroeger een paar cent voor betaalden, betalen we nu al snel het tien tot honderdvoudige voor adverteren in Google. Van een paar tientjes advertentie tegoed kom je niet zo heel ver meer vandaag de dag, als een klik al snel enkele euro’s kost. Het staat vast dat SEA, de “Search Engine Advertisement” ontzettend duur is geworden. Voor veel ondernemers is dat vaak niet meer rendabel.

Nu SEA zo duur is geworden, wordt SEO nog belangrijker. Veel ondernemers die hun bekomst hebben van Adwords, zetten dan hun centen in op de SEO. Helaas vallen ze daarmee vaak ten prooi aan de SEO bureautjes – die de laatste jaren als paddestoelen uit de grond zijn geschoten – die van alles beloven, maar te vaak niet kunnen waarmaken. Een hoop geld wat verloren gaat op deze manier.

Google had vroeger aan Adwords een mooi product wat zichzelf verkocht. Ondernemers gingen ermee door. Ook die tijden zijn voorbij : nu belt google zelf de ondernemers op om toch maar vooral geld te blijven pompen richting SEA. En met succes. Er zijn er genoeg die het voor een paar maanden wel eens willen proberen, om daarna zoals de rest af te haken. Misschien moet google daarom ook blijven rondbellen. SEA moet het tegenwoordig hebben van grote bedrijven die het wel kunnen lijden, die er niet van afhankelijk zijn, en van de beginners die erin stinken. Wij hopen u toch niet?